Országos Orvosi Ügyelet

Országos Orvosi Ügyelet

ORSZÁGOS ORVOSI ÜGYELET  EGÉSZSÉGÜGYI   SZOLGÁLTATÓ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

IRODA: 4031 Debrecen, István út 6.

e-mail: titkarsag@orvosiugyeletkht.hu

Telefon: 06-52 / 783-511 Fax: 06-52 / 787-531

ügyvezető: Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa

www.oou.hu

 

 
 
 

 

 

Lakossági Tájékoztató

Hatvani Központi Orvosi Ügyelet működése

 

Tisztelt Lakosok!

Szeretettel üdvözlöm Önöket az Országos Orvosi Ügyelet hatvani honlapján. Az ügyelet alapinformációit jelen honlap tartalmazza. Részletes információért, szakmai tanácsokért, észrevétel bejelentéséért kérem, kattintson ide: www.orszagosorvosiugyelet.hu központi oldalunkra.

Tisztelettel:

Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa

ügyvezető

 

Ügyelet címe: 3000 Hatvan, Balassi Bálint u. 16.

Ügyelet telefonszáma: 06-70-3703-104

Ügyeleti idő:

Hétfő-Csütörtök: 17:00-tól másnap reggel 08:00 óráig

Péntek: 12:00-tól másnap reggel 08:00 óráig

hétvégén, illetve munkaszüneti napokon folyamatosan

 

Bemutatkozás:

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. rövid bemutatása

A településükön Társaságunk az Országos Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft. látja el a központi orvosi ügyeleti tevékenységet.

Társaságunk az Országos Orvosi Ügyelet Közhasznú Nonprofit Kft. – illetve annak jogelődje – 1999-ben kezdte meg tevékenységét egy kistérségi központi orvosi ügyelet működtetésével. Az így szervezett ellátásban helyi háziorvosok csakúgy részt vettek, mint fiatal szakorvosok, illetve szakorvosjelöltek, akik kórházi, klinikai munkájuk vagy háziorvosi gyakorlatuk mellett vállalták ezt a feladatot.

Tekintettel a megkövetelt magas szakmai nívóra, a jó munkafeltételekre, a kollegialitásra és az akkor még igen vonzó díjazásra hamarosan stabil magja alakult ki az ügyeletben dolgozóknak.

Az idő előrehaladtával az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. egyre több feladatot kapott a környező településeken is, új ügyeleti központjai nyíltak és a pozitív referenciák kapcsán Hajdú-Bihar megye egyre nagyobb részén biztosította az ügyeleti ellátást.

Később, köszönhetően az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. képviseletében Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa irányításának, és számos orvoskolléga, mentőtiszt, szakdolgozó kitartó munkájának, az uralkodó fejlesztő illetve mindig előre haladó szemléletnek, valamint a kollégák megfelelő kiválasztásának, a cég országos szinten is jegyzetté vált.

A kezdetben egy központtal működő, 15.000 lakost ellátó kis ügyeleti Kht-ból mára az ország 9 megyéjében és a fővárosban is működő, 32 ügyeleti központtal bíró, közel 1.200.000 lakost ellátó egészségügyi szolgáltató vált, mely stabilan a három legnagyobb ilyen profilú honi vállalat közé tartozik. Alapellátási tevékenységünk mellett kórházi ügyeleti szolgáltatást is nyújtunk és sürgősségi osztályok működtetését is ellátjuk. Jelenleg több mint 320 orvost és közel 400 szakdolgozót foglalkoztatunk. Ennek megfelelően, Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa ügyvezetése alatt, 2015 végén Társaságunk nevébe beépítésre került az „Országos” jelző is, hiszen ez fejezi ki legjobban működésünk kereteit.

Működésünk alapelvei: a szakmai és emberi korrektség, a minőség iránti elkötelezettség, az innováció és nem utolsó sorban a pénzügyi fegyelem. Ezen alapelvek megtartása a gyakorlatban is megmutatta működőképességét, relevanciáját, a fejlődést meghatározó szerepét.

 

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. szakmai működése

Működésünk alapelvei:

Az alapellátási központi ügyelet célja és feladata az érintett lakosság háziorvosi rendelési és rendelkezésre állási időn kívül történő, alapellátási szintű sürgősségi ellátása az adott területet ellátó mentőszolgálattal együttműködve. A betegek ellátása ügyeleti rendelőben, lakáson, ill. feltalálási helyen történik. Ez havonta átlagosan – az ünnepnapokat is figyelembe véve – 576 órányi ellátás biztosítását feltételezi Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. részéről. Ezen időszakban kell folyamatosan és cselekvő-, ill. működőképesen rendelkezésre állnia.

 

MI A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELET FELADATA?

ALAPFELADATUNK A SÜRGŐS EGÉSZSÉGÜGYI BEAVATKOZÁST IGÉNYLŐ ESETEK, SÚLYOS MEGBETEGEDÉSEK ELLÁTÁSA, MAGAS SZAKMAI SZÍNVONALON.

Az orvosi ügyelet NEM helyettesíti a háziorvosi rendelést, hanem alapvetően a háziorvosi rendelési és rendelkezésre állási időn kívüli időszakra, alapellátási szintű sürgősségi ellátásra és hatósági közreműködésre szervezett ügyeleti ellátás (amely a háziorvosok rendelési idejében is elérhető, de ezen időszakban azon esetekre melyeket az illetékes háziorvos valamely méltányolható okból nem tud elvégezni).

Kérjük, legyenek figyelemmel a rendszeresen szedett gyógyszereik időben történő felíratására és kiváltására, mert az ügyelet főként életmentő, sürgősségi gyógyszerekkel rendelkezik, a rendszeresen szedett gyógyszerek elfogyása esetén nem minden esetben tudunk segíteni. A rendszeresen szedett gyógyszerek felírása a Háziorvos feladata.

Receptet csak az ügyeletet felkereső beteg akut megbetegedésére tudunk felírni ill. a rendszeresen szedettek közül csak abban az esetben, ha annak kihagyása súlyos egészségkárosodást/életveszélyt idézne elő, ekkor is csak a legkisebb kiszerelést.

Köszönjük bizalmunkat!

Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa

ügyvezető

A cég menedzsmentje:

Ügyvezető:  Dr.Kissné Dr.LegezaZsuzsa: drkissnedrlegezazsuzsa@orvosiugyeletkht.hu, titkarsag@orvosiugyeletkht.huCégvezető: Farkas Katalin: katalin.farkas@orvosiugyeletkht.hu,

Szakmai Igazgató: Dr. Csige Imre: orvosigazgato@orvosiugyeletkht.huHR Igazgató: Kónya László (Kelet-Magyarországi Divízió)  hr@orvosiugyeletkht.hu,

HR Igazgató: Dobos Gyula (Budapest, Nyugat-Magyarországi Divízió) hrbp@orvosiugyeletkht.hu,

Főápoló: Baranyai Balázs foapolo@orvosiugyeletkht.hu

Titkárságvezető: Gorzóné Bodó Mariann titkarsag@orvosiugyeletkht.huAmennyiben az adott központban egészségügyi dolgozóként szeretne dolgozni, jelentkezzen be hozzánk, várjuk bővülő csapatunkban: kattintson ide:

http://oou.hu/kapcsolat/

Fontosabb linkek:

Országos Orvosi Ügyelet központi diszpécserszolgálatának működése: kattintson ide: http://oou.hu/lakossagnak/diszpecserszolgalat/

Legfontosabb gyógyszerek: kattintson ide : http://oou.hu/lakossagnak/legfontosabb-gyogyszerek/

Legfontosabb betegségek: kattintson ide:http://oou.hu/lakossagnak/leggyakoribb-betegsegek/

Dr. Kissné Dr. Legeza Zsuzsa: titkarsag@orvosiugyeletkht.hu

Visszajelzés/panasz: kattintson ide: http://oou.hu/lakossagnak/visszajelzesek/

 
ORSZÁGOS ORVOSI ÜGYELET  EGÉSZSÉGÜGYI   SZOLGÁLTATÓ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

IRODA: 4031 Debrecen, István út 6.

e-mail: titkarsag@orvosiugyeletkht.hu

Telefon: 06-52 / 783-511 Fax: 06-52 / 787-531

www.oou.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.