Hála az Úrnak, tartalmas hetet tölthetett a hittanosok maroknyi csapata Pilismaróton. Erzsébet tanárnő, Tibor tanár úr, valamint Csaba, László és István testvéreink szabadidejüket áldozván a gyerekekre és Krisztus ügyére segítették építeni Isten Országát az elmúlt héten. Ezen felül köszönet minden segítségért, felajánlásért, ételekért és a Süttői Önkormányzatnak az utazáshoz nyújtott segítségért!

Jótékonyság Még augusztus hónapban is segíthetünk a Püspöki Kar által hirdetett gyűjtéssel az üldözött keresztények javára, lerombolt otthonaik újjáépítésére, a mindennapi élet feltéte­leinek megteremtésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104-18181490-14000003. számú számlájára való átutalással adakoz­hatunk e célra.

Imádság Imádkozzunk a naptárban jelzett szándékokra, többek között  Hazánkért, építészeinkért, orvosainkért, valamint a Szentatya, a plébánia, és a testvérek által küldött régebbi és újabb szándékokra!

Ne feledjük, kedden Nagyboldogasszony Főünnepe, amely a katolikus kereszténynek kiemelt, magyar embernek kétszere­sen is fényes ünnep. E napon ajánlotta első szent királyunk, István Országát és Koronáját a Szűz Anya oltalmába. Paran­csolt ünnep, tehát ugyanúgy szenteljük meg, mint a va­sárnapot: Szentmisével. Ha saját hibánkból elmulasztjuk, az olyan megbántása az Úrnak, mintha a vasárnapot hagynánk el. Bár közel egymáshoz a két ünnep, mégis két külön ünnep. Eszerint szom­baton este, vagy vasárnap délelőtt Urunk feltámadásának napját, a vasárnapot, hétfőn este, vagy kedden délelőtt, illetve este Nagyasszonyunk ünnepét szenteljük meg. Akár jól megérdemelt pihenésünket töltjük, akár munkahelyünkön állunk helyt, gondolkodjunk előre, és találjuk meg a módját a Szentmisén való részvételnek. Ne feledjük, az első századok keresztényei, (és a sok országban mai keresztények is) nem  a szabadnapon, hanem munkába menet – munkából jövet, üldözések, zaklatások közepette ünnepelte, ünnepli az Eucharisztiát… A nyaralás tervezéséhez belföldön hasznunkra lehet a miserend.hu világhálós oldal.

Búcsúk Pénteken Süttőn a Szent Ilona kápolna, vasárnap Lábatlanon a Szent István templom búcsúját ünnepeljük, a jelzett időpontban. Kérjük és előre is köszönjük a kápolna és a templom takarításában fáradók készségét, a virágra adakozók kedvességét.

Szentségimádás lesz holnaphoz egy hétre, 21-én hétfőn Lábatlanon, a Szent István templomban, 15 órától a 18 órakor kezdődő Szentmiséig. Iratkozzunk föl a lapra, mikor tudunk jön­ni, hiszen e napon e templom közössége áll őrt az egész Főegyházmegye nevében a Szentségi Jézus előtt!

Zarándoklat Hétfőn negyedszer indul el Esztergomból a »Jerikó zarándoklat«, melynek célja imádságos lélekkel körbejárni Hazánk trianoni határait, imádkozván az országért, nemzetért. Szerdán reggel 7 és 8 óra között érkeznek Süttőre a zarándokok. Aki szívesen imádkozna velük, jöjjön el e reggelen a Süttői templomhoz. Aki csatlakozna, akár kisebb távolságra is, a http://jerikozarandoklat.blogspot.hu világhálós címen tájékozódhat.

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu/

14. Hétfő Szent Maximilián Kolbe áp, vt
15. Kedd Szűz Mária mennybevétele, azaz Nagyboldogasszony|||Szent Tarzíciusz ||| FARBAKY ISTVÁN SZN – 1837 – a villanyáram tá­rolását tökéletesítő feltalálókért
16. Szerda Szt. Ponciánusz pápa és Szt. Hippolitusz áp vt-k, SZT. RÓKUS
17. Csütörtök FESZTY ADOLF építész SZN – 1846
18. Péntek Eudes Szent János – Buzgó papokért, papi hivatásokértSZENT ILONA – Szent életű édesanyákért

EURÓPA NAP MAGYARORSZÁGON – ‘betegeskedő’, lelkiekben el­öregedő  Európánkért

19. Szombat SZENT BERNÁT – Szent életű szerzetesekért
20. Vasárnap                         SZENT ISTVÁN KIRÁLY – HazánkértGRUBY DÁVID SZ N  – 1810 – tudós orvosainkért

 

A 33. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás
Süttő 14 Hétfő 18 óra Előesti Szentmise
Piszke 15. Kedd pa­rancsolt ünnep! 08 óra Szentmise
Lábatlan 18 óra Szentmise
Süttő 16. Szerda ~7-8 óra Jerikó zarándokok fogadása
Süttő 17. Csütörtök Nem lesz Szentmise
Süttő!!! 18. Péntek 18 óra!!! Szentmise a Szent Ilona kápolnában!!! Szentmise előtt
Piszke 19. Szombat 18 óra Szentmise: +Matkovics István, N: +Eszter, Fiúk: +Péter
Süttő 20. Vasárnap 8 óra Szentmise, majd ünnepség a téren
Lábatlan 10 óra Szentmise, majd ünnepség a templom előtt Szentmise után
Lábatlan 21. Hétfő 15-18 óra Szentségimádás 17 órától
18 óra!!! Szentmise

A hónapra jelzett újabb szándékok: Lábatlan:  Gné K.J.: Születendő gyermekért és családjáért. – Az újonnan kereszteltekért és családjukért. – Műtétre váró gyógyulásáért. – Hogy Egyházközségeink megerősödjenek Szent István és Szent Ilona közbenjárására.

Környezetkímélő kiadás: a betűszínt 70%-os szürkére állítva  a nyomtatáshoz kevesebb festék szükséges.

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,

illet­ve a vi­lághálón a nap­ló (http://szentlipot.blogspot.com/)       és a  naptár

https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest le­hetőségeken keresz­tül.

Betűméret
Kontrasztos mód
vulputate, dapibus mi, nunc ultricies odio commodo