1. Imádkozzunk a gyermekgyógyászatban dolgozókért, költőinkért, a házasságra készülő fiatal lányokért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születés-napjukat, házassági évfordu­lójukat ün­neplőkért!

 

  1. A Szentkenetet szentségét Piszkén december 8-án vehetik mindazok, akik Szentgyónással felkészülnek rá. Jelentkezési lapot hátul találunk. Ezt kell kitöltenünk, és majd 8-án magunkkal hozni, amikor sorra kerülünk, a segédkezőnek átadni.

Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

 

  1. Köszönöm mindazon hívek – Süttőről, Piszkéről és Lábatlanról -buzgóságát, akik bekapcsolódtak a Kárpát-medencei Szentségimádásba.

 

  1. Ma a Katolikus Szeretetszolgálat munkáját támogatjuk adományainkkal. Tavaly 90,000.- forin­tot továbbíthattunk a három templomból, a testvérek jóvoltából. A Szeretetszolgálat munkájáról a https://www.karitasz.hu vi­lághálós címen tájékozódhatunk.

 

A helyi önkéntesek munkáját egész évben a Szent Antal perselybe helyezett adománnyal támogathatjuk. (Tavaly egész évben mintegy 40,000 – 40,000 Ft-ot továbbítottunk a csoportok felé e forrásból.)  Dicséretes az is, ha csatlakozunk a helyi ka­ritászcsoporthoz, melyre nemcsak az idősebb testvéreknek, hanem a fiata­loknak is van lehetőségük, akár közszolgálatként is.

 

  1. Készület Közeleg az új egyházi év. Ennek része, hogy szombaton várjuk adventi koszorú-kötésre a hittanosokat – Süttőre, 10 órára.

Ugyancsak ennek részeként Folytatjuk a »Szállást keres a Szentcsalád« imádságot. Feliratkozni hátul tudunk. Közös alkalmak a Fehi-Bóra idején, azaz hétfőn este Süttőn, pénteken este Piszkén lesznek.

Az adventi lelki-naptárat letölthetjük a  https://www.dropbox.com/s/bb9rel34ktd7t9f/ADVENTpr19.pdf?dl=0 vi­lághálós címről. Aki ma feliratkozik, annak kinyomtatjuk e lelki készületet segítő naptárat.

 

Kiemelem Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállítását, melynek megnyitója december 01-én, vasárnap délután 4 órakor lesz a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). A kiállítás január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogatható. Ismeretes, a nővér Lábatlan szülöttje, rajzai díszítik az alsósok hittankönyveit, és egy ideig az Élő kenyér hittanos-misekalauzban is az ő rajzaival találkozhattunk.

 

  1. Baleset veszély Ismét felhívom figyelmüket, hogy a Süttői templom hátsó kupolája alatti elkerített rész veszélyeket rejt. Oda belépni, azon átjárni akkor is tilos, ha így nagyobb utat kell megtennünk. Ez nem változott az elmúlt években. Kérem, figyeljünk oda!

 

Ugyancsak óvatosan közlekedjünk a süttői templom előcsarnokában, ahol darabok hiányoznak a kövezetből. Reméljük, ezt is sikerül pár hónapon belül orvosolnunk.

 

  1. NEK hírek: Regisztráltam plébániáink közös csoportját az Eucharisztikus Kongresszusra. Aki szeretne részt venni az eseményeken, és ezt a plébánia tagjaként szeretné tenni, annak csoporttagként regisztrálnia kell magát. Így egy helyen foglalhatunk helyet. Egyelőre a nyitó Szentmisére jelöltem be a csoportot, azaz 2020., szeptember 13-ra, a Puskás Ferenc stadionba.

A regisztrációnál meg kell adni a csoport azonosítóját, mely »ATMEZXH9«. Lehet online és lehet papíralapon is regisztrálni. Akinek nehézséget jelent a regisztrálás, forduljanak bizalommal a kongresszusi küldöttekhez!

Egyúttal előzetesen felmérnénk, kik jönnének az egyes alkalmakra, hogy a közös utazást meg tudjuk szervezni. Erről szóló lapot hátul találunk.

 

  1. Miserend változás kérdése. Látván a péntek esti Szentmisék látogatottságát felmerült a miserendváltozás kérdése. Vagyis kedd reggel 8 órakor lenne Lábatlanon a Szentmise, míg péntek este 6-kor Piszkén ünnepelnénk az Eucharisztiát. A hátul elhelyezett lapon tessenek névvel, és a megfelelő oszlopba tett »X«-jellel jelezni, melyiket szeretnék inkább. Ennek fényében tudunk dönteni – januártól.

 

A 48. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás
Süttő 25. Hétfő 10:15 Szentmise az Idősek Otthonában  
Lábatlan 15 óra Temetés: +Somogyi Istvánné – Erzsébet  
Süttő 16:30 Elsőgyónási készület  
18 óra Szentmise: +Szakmáry László, a Szakmáry és a Kokas család +Tagjai, majd adoratio előtte
19 óra Fehi-Bóra  
 
Piszke 26. Kedd 8 óra Szentmise utána
 
Süttő 27. Szerda Nem lesz Szentmise  
 
Piszke 28. Csütörtök 13 óra Temetés: +Markos Lászlóné  
Süttő 18 óra Szentmise: +Dr. Holdampf Róbert, N: +Hollós Cecília, +Hozzátartozók  
 
Süttő 29. Péntek 13 óra Temetés: +Hohl Ottó  
Lábatlan 18 óra Szentmise, majd adoratio előtte
 
Süttő 30. Szombat 10–12 óra Adventi-koszorú  készítése  
16:30 Bérmálási előkészület  
Lábatlan 18 óra Szentmise: +Somogyi Istvánné – Erzsébet ob.  
 
Süttő 01. Vasárnap 8 óra Szentmise: közös szándék  
Piszke ¾ 10 óra Szentmise: az Oláh és a Kugler család +Tagjai, +Weissdorn Magdolna és +Margit  
Lábatlan 16 óra

Fecske Orsolya SSS. Nővér »Lélektől-lélekig« kiállításának megnyitója a Gerenday házban

 

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu, programturizmus.hu/

25. Hétfő Alexandriai Szent Katalin –  A házasságra készülő fiatal lányokért
26. Kedd Babits Mihály szn.– 1883 – költőinkért
27. Szerda Pilinszky János szn.– 1921 – íróinkért ||| Véradók napja – áldozatkészségért
28. Csütörtök Marchiai Szent Jakab, áldozópap
29. Péntek A Palesztin szolidaritás nemzetközi
30. Szombat Szent András apostol ||| Heim Pál szn.– 1876 – gyermekgyógyászatban dolgozókért
01. Vasárnap              A magyar rádiózás napja

 

 

 

Teremtésvédelem: a 80%-os szürke betűszín – kevesebb festék…

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,

illet­ve a vi­lághálón a nap­ló (http://szentlipot.blogspot.com/)

a közösségi oldal https://www.facebook.com/splplebaniak/

és a  naptár

https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest

lehetőségeken keresz­tül.

Betűméret
Kontrasztos mód
non ut mattis eget Aliquam Phasellus nec