1. Advent folyamán továbbra is segítenek közös alkalmaink, úgymint: a hajnali Szentmisék, a »Szállást keres a Szentcsalád« imád­ság, a plébániai munkatársak mai lelki találkozója, a szentgyónás, melyre december 15-én, délután 3 órakor Ftdő Szőcs László atya Piszkén ad alkalmat, Fecske Orsolya festőművész, szociális nővér kiállítása, melyet a Gerenday házban (Lábatlan, Rákóczi Ferenc út 170.). január 17-ig, hétköznapokon 9-16 óráig látogathatunk.

 

  1. Imádkozzunk a héten az orvosokért, az élelmiszer-gyártókért, épített örökségünk védelméért, a hazai matematikusokért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a név-, születésnapjukat, házassági évfordu­lójukat ün­neplőkért! A Szentatya, a plébánia és a testvérek decemberi imaszándékait alább olvashatjuk!

Szentatya 2019., decemberi imaszándéka:  A kicsinyek jövőjéért: Imádkozzunk, hogy minden ország elkötelezett lépéseket tegyen annak érdekében, hogy a legfiatalabbak –  különösen a szenvedők – jövőjét prioritásként kezeljék.

 

Plébániai imaszándékok 2019., december:   A magánytól szenvedőkért.- Özvegyekért. – Mentális gondokkal küzdőkért, különösen a gyermekekért és a kamaszokért, hogy legyen támaszuk lelki gondjaik orvoslásában, és rátaláljanak az igazi orvosra: Jézus Krisztusra.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan:   P Mné E.:-Azokért a gyermekekért, akik áldozatai a cserbenhagyásnak és mindenfajta erőszaknak, hogy megtalálhassák azt a szeretetet és védelmet, amelyre szükségük van!!  – Azért, hogy a Szent Család legyen példaképe minden édesanyának, édesapának, gyermekeknek, ahogyan annak idején szerényen, alázattal, szeretetben és erős hittel élt Szűz Mária, Szent József és a kis Jézus., így mutatva példát a mai társadalomnak, emberiségnek, hogy békés, boldog élete legyen mindenkinek a saját hazájában. – Azért, hogy a vásárlás, ajándékozás ne vegye el a figyelmünket a karácsonyi ünnep igazi értékéről, a Kis Jézus, a Megváltó születéséről. – Azért, hogy az Anyaszentegyház fenn tudja magát tartani, igaz szívvel, tiszta lélekkel, nagy szeretettel és erős hittel, békésen, nyugalomban!

 

  1. I.:- gyermekekért; – betegekért; – közösségeinkért; – azért, hogy az emberek felfedezzék karácsony igazi értelmét, jelentését, az ünnep lényegét;

– azért, hogy a várakozás (advent) felkészítsen az ünnepre, (és ne kikészítsen); – vizsgázókért; – borászokért; – családokért;

Gné K.J.: Fiatal beteg gyógyulásáért ; azért, hogy karácsony ünnepe hozza el a békét és Krisztus szeretetét minden családba; – azért, hogy jótékony szeretetünk eljusson minden rászoruló embertársunkhoz; – Keresztszülőkért és keresztgyermekeinkért; – Egyházközségünk megújulásáért;

 

  1. A Szentkenet szentségét veszik ma Piszkén mindazok, akik Szentgyónással felkészültek rá.

Ha tudunk olyan idős, lakáshoz kötött katolikus testvérünkről, aki örömmel venné a Szentségeket, jelezzük a plébánosnak, hiszen e betegek sincsenek kizárva a kegyelmi közösségből.

 

  1. Ma Süttőn segíthetjük a karitász munkatársak szolgálatát, részben a Szentmise után, részben az adventi vásáron, fölkeresvén őket, és a jótékonysági gyertyákért, valamint más kedvességekért adott adományok által segíthetjük szolgálatukat.

 

  1. NEK hírek: Többen jelezték, hogy a regisztrációs rendszer nem működik. Kérjük missziós küldötteink: Süttőn Báthory István, Lábatlanon Bárány István segítségét.

Egyúttal előzetesen felmérnénk, kik jönnének az egyes alkalmakra, hogy a közös utazást meg tudjuk szervezni. Erről szóló lapot hátul találunk.

 

  1. December 14-én a Szent István templomot szeretnénk takarítani. Reggel 8 órakor várjuk a segítő testvéreket. Karácsonyi díszítésre szánt adományainkat a kijelölt dobozba helyezhetjük.
  2. Kispapjainkra gondolva, régi hagyományt folytatunk, amikor nekik süteményekkel kedveskedünk. Köszönettel várjuk e célra a süteményeket a hónap 23. napjáig, hétfő reggelig.

 

  1. Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, soha ne hagyjuk égve a gyertyákat felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

 

  1. A megrendelt naptárak a szedecsben átvehetők.

 

 

Az 50. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás
Lábatlan  

09.

Hétfő 13 óra Temetés: +Szabó Istvánné – Erzsébet, majd Szentmise
 Süttő 16:30 Elsőgyónási előkészítő
18 óra Szentmise, majd adoratio előtte
19 óra Szállást keres a Szentcsalád imádság
Piszke 10. Kedd 6 óra!!! Szentmise utána
Süttő 11 óra Temetés: +Lakner Istvánné – Mária, majd Szentmise
Süttő 11. Szerda Nem lesz Szentmise
Süttő 12. Csütörtök 6 óra!!! Szentmise
Süttő 13. Péntek 15 óra Temetés: +Galba János
Lábatlan 18 óra Szentmise, majd adoratio előtte
Piszke 19 óra Szállást keres a Szentcsalád imádság
Süttő 14. Szombat 16:30 Bérmálási előkészület
Lábatlan 18 óra Szentmise: közös szándék
Süttő 15. Vasárnap 8 óra Szentmise: +Szülők, +Nagyszülők, +Testvérek, +György
Piszke ¾ 10 óra Szentmise: Jótevőkért
15 óra

Gyónási lehetőség Ftdő Szőcs László atya szolgálata

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu, programturizmus.hu/

09. Hétfő Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása (áthelyezett nap)

A labdarúgás világnapja

10. Kedd Korányi Frigyes szn. – 1827 – orvosokért |||  Patai Imre szn. – 1894 – elektro-mérnökökért
11. Szerda Szent Damazusz pápa,
12. Csütörtök Pick Márk (*1843) – élelmiszer-gyártókért

Tóth János, építész, festő (*1899) szakíró, a Göcseji Falumúzeum egyik létrehozója, tervezője. – épített örökségünk védelméért

13. Péntek Szent Lúcia

Obermayer Ernő, paprikanemesítő mezőgazdász, akadémikus (*1888)

– a hazai mezőgazdaság magas színvonalának megőrzéséért

14. Szombat Keresztes Szent János ||| Sopron napja, a hűség napja – hazánkért
15. Vasárnap Bolyai János szn. – 1802 –  a hazai matematikusokért

 

Teremtésvédelem: a 80%-os szürke betűszín – kevesebb festék…

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

Tájékozódhatunk még a kitett szórólapokról, a kihelyezett plakátokról,

illet­ve a vi­lághálón a nap­ló (http://szentlipot.blogspot.com/)

a közösségi oldal https://www.facebook.com/splplebaniak/

és a  naptár

https://www.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Budapest

lehetőségeken keresz­tül.

Betűméret
Kontrasztos mód
libero porta. ipsum fringilla neque. Donec libero. Nullam