Imádkozzunk a név-, születésnapjukat, házassági évfordu­lójukat ün­neplőkért, az em­léknapok naptárában jelölt szándékokra. Ma, Gonzága Szent Alajos ünnepén gondoljunk kispapjainkra, és imádkozzunk értük; a zene világnapján pedig a zenét művelő, azzal másoknak örömet szerző emberekért, beleértve a kisgyermeküknek szép éneket mondó édesanyákat, édesapákat.

 

   Az újabb rendelkezés szerint nem kötelező az arc-maszk viselete és a 1,5 távolságtartás a templomban, de a kézfertőtlenítés és a kézbe áldozás kötelező.

 

   Papszentelés Tegnap Főpásztorunk négy új szerpapot és hat új állandó diakónust szentelt a Főegyházmegye szolgálatára. Imádkozzunk értük!

 

Papi találkozó A kedves hívek papság iránti szeretete, mint már sokszor, így az elmúlt szerdán is megnyilvánult. A résztvevő kéttucatnyi atya és a püspök atyák is elismerően szóltak a szervezésről, összeszedettségről, a liturgia és szent zene minőségi mivoltáról, és az élő közösség megnyilvánulásáról. Hálásan köszönöm szolgálatokat a testvéreknek, a Polgármester Úrnak és Süttő Önkormányzatának, amelyek a szervezéssel jártak. Azt gondolom, hogy a jelenlévő atyák szép emlékekkel és nagyon jó benyomással tértek vissza állomáshelyeikre!

Az irányomban megnyilvánuló elfogadást és kedvességet is köszönöm, mely elsősorban Krisztus papságának szól, és amelyet oly méltatlan módon tudok csak közvetíteni a testvérek felé. Annál értékesebb elfogadó szeretetük.

Köszönetem jele, hogy a Szentmise végén csoportos ezüstmisés áldást adok. A szokásnak megfelelően egy kifeszített stóla előtt családonként, vagy baráti közösségként fogadjuk Isten áldását, melyet a pap szolgálata által kapunk. A Szentképet pedig fogadják szeretettel.

 

Zarándoklat Bikolpusztán, a Keresztelő Szent János templomban szerdán, 17 órakor tartunk Szentmisét, majd a hozott falatokat és kortyokat közösen fogyasztjuk el a kertben. Többen is kerékpárral tervezik az utat. A kiutazásban pedig az önkormányzati kisbuszok segítenek, illetve a gépkocsival rendelkezőkkel megbeszélve juthatunk ki a kápolnához.

 

   Házasság Hirdetem, hogy

 

Galambosi László feleségül kívánja venni Sárközi Tamarát.

 

Imádkozzunk értük. Aki e tervezett frigyek akadályát ismeri, írásban jelezze a plébánosnak. A másik jegyespár megkötötte a házasságát, értük is imádkozzunk!

 

Plébániai Délután Ma délután, vasárnap testvéri együttlétre, »Plébániai Délután«-ra hívjuk a testvéreket, ezúttal Süttőre, délután 4 órára. Eső esetén fedett helyen gyülekezünk. Hasonlóan a Piszkén szervezett alkalmakhoz, ide is egyaránt várjuk Lábatlanról, Piszkéről is a testvéreket.

 

Készület a Szentségek vételére  Az elmaradt bérmálásokat öt központi helyszínen pótolják Egyházmegyénkben. Hozzánk Esztergom áll közel, ahol 2020., szeptember 26-án, ½ 11-kor kerül sor a szentség kiszolgáltatására.

 

Az első Szentgyónásra és Szentáldozásra – amennyire azt tudni lehet – október első hétvégéjén kerülhet sor. Aki a jövőre halasztott Kongresszuson szeretne Szentáldozáshoz járulni, arra is lehetőség van.

 

A felkészülés félbeszakadt. Ezért a korlátozások megszűntével jelzem, hogy az elsőáldozók felkészítő foglalkozásai szeptemberben folytatódnak, a bérmálkozók pedig augusztus 16-tól folytatják az előkészületet.

 

A sajátos helyzet miatt pedig a Szentmisén való részvétel még hangsúlyosabb szerepet kap. Nyáron is!!! Kérem, hogy a jelöltek, ha a nyár folyamán máshol vesznek részt Szentmisén, akkor is írassák alá a misenaplót. Újat kapnak a Szentmise után. Akik a múlt alkalommal nem kapták kézhez, a kijáratnál kaphatják meg.

 

A polgári esztendő 26. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás
 Süttő 22. Hétfő 18 óra Szentmise, majd adoratio előtte
 
Piszke 23. Kedd 8 óra Szentmise utána
 
Süttő-Bikol-puszta 24. Szerda 17 óra!!! Szentmise  
 
Lábatlan 25. Csütörtök 13 óra Temetés: +Knizl János  
15 óra Temetés: +Dinnyés Ferencné – Ballabás Erzsébet, majd Szentmise  
Süttő Nincs Szentmise  
 
Piszke 26. Péntek 13 óra Temetés: +Dobos Lászlóné – Szabadi Gertrúd  
Lábatlan Nincs Szentmise  
 
Lábatlan 27. Szombat 18 óra Szentmise  
 
Süttő 28. Vasárnap 8 óra Szentmise: +Bombitz József, N: +Irma,

+Szülők, +Testvérek

 
Piszke ¾ 10 óra Szentmise  

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu, programturizmus.hu/

22. Hétfő Fisher Szent János püspök és Mórus Szent Tamás vértanú,

Weöres Sándor szn.– 1913

23. Kedd Olimpiai nap
24. Szerda Keresztelő Szent János születése
25. Csütörtök Barlangok napja
26. Péntek Alexandriai szent Cirill püspök, egyháztanító,

A kínzás áldozatai támogatásának világnapja ||| a Kábítószerrel való visszaélés és az illegális kereskedelem elleni harc napja

27. Szombat Szent László király

A cukorbetegek világnapja ||| A Határőrség napja Magyarországon

28. Vasárnap Szent Iréneusz püspök, vértanú,

Gerlóczy Gedeon szn – 1895, Sabathiel Richárd szn – 1875 – Építészeinkért

 

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

Honlap: https://suttoi-szent-lipot-plebania.webnode.hu

napló: dunamentilepegetes.blogspot.hu

naptár: https://calendar.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe%2FBudapest

https://www.facebook.com/splplebaniak/

mattis Praesent id ut felis ut luctus